I love fredag!

Hejsan,
får be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Är otroligt mycket i skolan just nu, har mått dåligt hela veckan. Min mage har pajat totalt - igen .. Ska till doktorn nästa vecka. Har även vart mycket i stallet, som jag nämt lite tidigare. Att det är något som 'inte stämmer', och ja det handlar om Fjalle. Hoppas han blir sig själv snart igen! Men igår gjorde vi vårat största framsteg på länge, vi red ut ensamma och Fjalle bråkade inte en enda gång! Kärlek till min häst <3

Har även beställt hem ett par oranga benlindor idag :)



Kram

Tillbaka till verkligheten!

Hejj!

I tisdags eftermiddag nästan ett dygn försenat kom jag hem från en skön och rolig semester i Thailand. Det är även därför jag hade ett uppehåll här på bloggen! Men nu är jag tillbaka och tar nya tag.
Var hos Rocky redan på tisdagen och gud vad jag saknade han när jag var borta! Men jag gick in i stallet hämtade lite hästgodis och sen gick jag ut i deras hage och visslar på han, och vet ni vad han gör?! Han kommer travandes och gräggar mot mig :'D jag trodde jag skulle smälta bort, trodde att han skulle vara jätte sur på mig men det var han inte :') Min fin fina kille!! <3<3

Kram
   

Snabbt inlägg

Hej!
Eftersom många undrar vilka hästar vi har kvar i stallet tänkte jag skriva ner dom lite snabbt, lite fakta om dom kanske kommer upp någon annan gång :)

Fjalar
Jocke
Mara
Vittra
Jo
Njord
Bobo
Atom
Cleo
Emmy
Oddigel
Indy
Kriss
Bilbo
Dedi
Emil (såld till Catti)
Micke (till salu)
Faksen (till salu)
Zoot
Comet
Mio
Gnistra
Stollan
Strong Easter

och sedan en 1 åring som jag inte minns namn på, Lasses nya.

Kram

Mera!

Hejsan!
Igår hämtade jag mina nya benskydd, var bara tvungen att köpa dom eftersom de var lite oranga ;) Men tror dom blir jätte bra till Fjalle eftersom de är så korta :) Alla i ponny brukar vara på gränsen till förstora. Jag har även pluggat och vart ute med hunden. Senare gick jag upp på stan en snabbis med mamma, köpte ett par jeans och en jeans kjol :) Sedan vart de en ansiktskräm och en tub ansiktsmask. Jag hatar att jag är så bra på att göra slut på pengar ..



hm..

Hejsan!
Ska äntligen beställa hem ett par oranga PC boots, dock kan jag inte bestämma mig om storlek. Risken är att medium blir för smala runt och large blir för långa. Besluts ångest! Vet inte vilket jag ska chansa på .. Alla säger att de är små i storleken. Har frågat en som sa att large var ca 10 cm långa, mätte Fjalles andra boots som är ca 9 cm. Svårt ...


Kram

..

Hejsan!
Vart i Nyköping i helgen och träffat släkten, lite sliten nu. Red Fjalle en sväng igår, höll på att ramla av (y) Beställde från börjes igår med några från stallet;





Kram

Glömde ..

Btw så fick jag ett jätte påskägg idag! Med apmycket godis i, och en tröja (y)



Eftersom jag åker till mormor blir det ingen mer uppdatering denna helg.


pust

Hej!
Idag har vart en lång dag, vaknade först kl 8 men somnade om. Trodde jag hade ställt kl på 10 men hade tydligen glömt det så vaknade kl 11. Slängde på mig kläderna och cyklade mot stallet, stannade på granngården påvägen och köpte en saltsten. Lite krångligt att cykla med men är man bäst så är man ;) Haha. Fixade först lite med Jocke, han fick även ett nosludd som det står Hungrig på, jag kallar det för en varnings skylt så folk inte förlorar fingrarna när dom ska klappa honom (y) Smart Emma! Sen gick jag, Catti och Lena ut i skogen för att ränsa lite så vi kan rida där, var jobbigt och lite segt men nu är det iaf gjort! Känns som om det kryper fästingar överallt .. Usch! När vi kom tillbaka till stallet hade Fjalle vält ut vattenhinken så var typ översvämning i stallet, så vart att fixa det. Sedan red jag Fjalle barbacka på travbanan, red bara en kortis. Efter det mådde jag inte så bra så ringde mamma och pappa å bad dom hämta mig. Smörjde lite när jag väntade på dom.

Imorgon åker jag till Mormor och stannar där över helgen. Hade tänkt rida Fjalle imorgon bitti och söndag kväll men av flera anledningar får han stå ist, varför vill jag inte berätta så ingen idé att ni frågar..


Min pärla!.. som är hungrig ;)

Kram

lat..

Hejsan!
Vart lite seg och inte orkat laddat upp bilder på de senaste sakerna jag skaffat mig. Men nu har jag det, duktig!

Beställt hem från Österbo Hästgård;

-Super star shine pälsgland, 100 ml
-Liten röd svansrosett
-Resegarderob/kavajpåse

Och detta köpte jag igår när jag var på Maskintjänst med några från stallet;

-Oranga benlindor
-Nosludd (mest för att det var gulligt och billigt)

Kram

finally

Hejsan!
Nu har jag nog äntligen bestämt mig för vilket foder jag ska byta till, blir troligen Hippo top müsli. Men Sara skickade precis en länk med lite mer foder som också verkar intressant! Dock orkade jag inte läsa så noga men ska nog titta på det lite mer imorgon! Just nu håller jag på att baka, haha. Råkade precis bränna en muffins :( Snart ska jag även hoppa in i duschen, hoppas inte mamma och pappa dödar mig.


Kram

Lång dag ..

Hejsan!
Som ni kanske redan sätt så har detta vart en lång dag. Började med att åka till pappas jobb för att hämta moppen, vart även att fixa nytt lås och batteri. Sen kunde jag iaf ta den till stallet, longerade Fjalle och han var så duktig så! Fixade lite annat också innan jag åkte hem. Hämtade ut ett paket som kommit och gick ut med hunden sen åkte jag till Karlslund för att ta kort på hoppgruppen. As sur är jag nu, för att bilderna såg jätte bra ut i kameran så självklart behöll jag samma inställningar på kamerna helt tiden, vips så vart alla bilder skit dåliga.. Jävla skit kamera! Detta var typ droppen, så fort jag har pengar blir det att köpa en ny!



Kram

Sliiten

Hejsan!
Igår for jag upp ur sängen kl 10 och cyklade till stallet. Red Fjalle och han var mycket duktig :) Sedan skyndade jag mig hem igen och duschade osvosv. Tog bussen hem till Jonte så gick vi hem till Pontus som skulle firas. Grattis till de 18 åren!

Idag var jag sliten och sov fram till ca 13.30. Satt och latade mig fram tills halv 5, då kände jag att de var dax att dra mig själv i kragen och cykla ut till stallet. Var helt slut när jag kom fram, mamma hade påstått att det inte blåste, största myttarN -.- Gjorde iaf rent vattenhinkarna ordentligt i hagen så dom fick finfint vatten. Sedan red jag Fjalle på travbanan, gick lite bra tips av Maria och det gick bra. Dock var han jätte stel i höger så arbetade mycket i det, jobbigt sa Fjalle. Sen longerade jag honom, för första gången! Han har inte fattat innan, men nu kunde han t.o.m trava. Höll på att börja grina av lycka. Just nu känns de små sakerna också väldigt stora. Min fina prins <3 Sedan gossade vi lite, drack saft och så ;) haha. Sedan upp på cykeln och hem igen!


Kram

ops

Hejsan!
Glömde tyvärr ta med kameran igår, men gjorde inte så mycket eftersom det inte var så fint väder när jag väl var framme i stallet.  Uppe i 10 mil nu på cykel denna vecka! Red på travbanan barbacka med Julia, Fjalle skötte sig bra :) Sedan kom mamma och pappa så vi fixa lite med moppen, så nu är det äntligen hemkörd. Dock står den på någon däckfirma just nu ;)

Kram

sol <3

Hejsan!
Har precis skrivit nationellt prov i svenska B, ganska nöjd faktiskt! Väntar på att mamma ska komma hem då vi ska äta lunch tillsammans :) Efter det tar jag nog cykeln till stallet, kameran följer med idag!

Onsdag 20/4 drar jag till Karlslund och tar kort på hoppgruppen, hör av er om ni vill att jag fotar er.


Mara igår i hagen, så bedårande!

Kram

Suck ..

Hejsan!
Har inte orkat skriva här dom senaste två dagarna, kommer troligen sluta med bloggandet. Tycker inte att jag får den responsen jag vill ha av den. Fortsätter tills Jossan kommit hem iaf så får vi se då om vi tar bort bloggen helt eller inte.

I måndags var jag ledig från skolan, skönt. Men var ändå uppe ganska tidigt. Började med att jag cykla till sjukgymnasten, sedan cyklade jag vidare till Öob och sen till Rusta. Sedan cyklade jag hem igen. Gick då ut en snabbis med hunden, skynda mig att byta om och sedan tog jag bussen till Mariebergs köpcentrum med Jonte, vi vandra omkring där i ca 2 timmar, åt glass och hade sommarkänslor ;) Sedan tog jag bussen hem för att återigen byta om och cykla mot stallet! Red på travbanan med Catti, hon glömde tussa Emil så han var lite smått galen ;) Inte varje dag man får se Emil på två ben, en ny upplevelse för min del. Pysslade lite till i stallet innan jag cykla hem igen. Ca 5 mil på cykel, duktig Emma.
 
Igår hände inget kul som är värt att skriva om.

Idag har jag också vart ledig :D Satt klockan ganska tidigt men gick inte upp förens vid 10 då vädret inte var kul. Åt frukost och gick ut med hunden, sedan tog jag cykeln till stallet. När jag hade kommit fram och stått stilla en stund vart jag så kall att jag börja må illa och fick kramper, höhö. Så gick in till Lasse och värmde mig framför brasan :) Sedan kom en tjej vid namn Emelie som ska rida lite monté på travhästarna, jätte trevlig var hon! Hon hade även en väldigt fin hund :) Red ut på Fjalle tillsammans med Emelie & Dedi, Fjalle skötte sig jätte bra! Sedan vart det lite trav och galopp på travbanan :) Duktig där med, töltade några steg!! Sen skulle Emelie ta en tur på Bilbo, som hade fått ett jätte äckligt sår på bogen så jag bestämde mig för att göra rent det med jodopax, dumt drag av mig ^^ Bilbo flippar i stort sätt ut i all sorts 'medicinering', allt från sprutor till ja .. dutta på lite jodopax. Lasse kom som tur va och lugnande ner honom lite sen :) Men lär sig något nytt varje dag! Gick iaf bra för Emelie att rida! Sopade även och så, satt mig ner i stallet och orkade inte resa på mig x) Men efter en stund tog jag tag i mig själv och cykla hem! Så även idag vart det mycket cykel, ca 3 mil. Bra jobbat Emma!


<- Dedi & Bilbo ->

Kram

Bra dag!

Hejsan,
orkar inte skriva så mycket idag. Vart i stallet med mamma, Fjalle var jätte duktig! :') 'Spärrade' av lösdriften också då taket halvtrasat så hästarna inte kan komma in i den. Nu sitter jag och laddar för Big Brother med en energidryck ;)


så vacker så jag ryser, tänk att du är min, bara min ..

kram

Nu är det vår!

Hejsan!
Största delen av dagen har spenderats i stallet, mysigt :) Dock blåste de kallt .. Började med att fixa lite i sadelkammaren, sedan hjälpa jag till lite i stallet med att göra rent vattenhinkarna osv. Snackade ganska länge med Maria idag, behövdes verkligen! Saker och ting känns mycket bättre nu :) Sedan pysslade jag med Fjalle, han var helmysig idag. Borstade igenom man och svans ordentligt med världens bästa pälsglans ;) Klippte honom även vid nacken där tränset/grimman sitter.. lite ångest! Men vart bra :) Sedan red jag på travbanan, satt på honom ett vanligt tredelat eggbett och han lyssnade super bra! Han var jätte duktig hela tiden, förutom när vi mötte Catti och något som red förbi, då ville Fjalle följa med dom ist. Men efter lite tjafs gick han lungt vidare, duktig pojke. När det var dax att åka hem ville inte min moppe starta så åkte hem med Sara på hennes moppe ist, vi är grymma på det ;) Imorgon ska mamma med till stallet, då följer även kameran med! Ska testa rida Fjalle på hackamore :)


Han kanske inte är så fet trots allt .. eller?

Kram

Helt tagen!

Måste verkligen hissa Effols nya pälsglans Super Star Shine!! Testade min idag och jag är helt tagen - galet bra! Har inte borstat igenom Fjalles man och svans på hela vintern (ja ni hörde rätt) för att jag ville att den skulle bli tjockare, vilket den blivit. Tog några sprut med pälsglansen och det gick sjukt lätt att kamma igenom och efter fick man en känsla av nytvättat! Som sagt, helt tagen! Ska aldrig sluta med den ;) tihi.


Kram

asg

Hahaha, vart lite smått chockad när jag såg inlogget från Jossan. Min reaktion vart ungefär 'WTF, hon är ju fan på planet!??'. Hon är busig den där lilla Jossan ;) Hon ska till Thailand i 2 veckor om någon undrar. Saknar henne redan och hoppas på att hon har med sig en present till mig när hon kommer hem (a) tihi



Kram


Blir nog bra ändå..

Hejj!

Nu är jag inte längre närvarande här och kommer troligen inte vara det förrän jag är i svergie igen..
Detta är ett tiddstämplat inlägg och jag sitter just nu någon helt annan stans ^^
Hoppas ni får det bra i svergie iaf och jag hoppas att ni inte får så mycket regn!

Bild från gårdagen!

Kram
    


nananana.. BATMAN

Hejsan!
Sitter och har allmänt tråkigt, borde plugga men orkar inte (a) Hamnade på blocket och hittade världens charmigaste bild! Någon gång i mitt liv ska jag äga en shettis, love them!


(klicka på bilden för att komma till annonsen)

Kram

Hiss/diss

Hejsan!
Tänkte köra en hiss och diss på ett träns!

Eftersom jag dissade Dyóns lädergrimma tänkte jag fortsätta på samma spår och köra på ett av Dyóns träns :)

Hiss;
-Grymt snyggt
-Formad nacke
-Ganska billigt för att vara Dyón! dvs 1199:-
-Enkel käkrem som är lätt att knäppa
-Fjalle skulle vara galet snygg i det (a)

Diss;
-Sidostyckena har snabbknäppen = inte jätte snyggt och upplever att de kan 'vrider sig'. Dsv ligget inte tätt intill hästen.
-Dyrt
-Mässingsspännen



Kram

Vi ser det blååser ..

Hejsan.
Dagen har vart ganska sur. Vaknade imorse och mådde faktiskt ganska bra! Men efter att jag vart vaken i lite mer än en timme började jag spy :s Lagom kul, så vart att stanna hemma. Fixade lite på datorn och tog sedan en promenad med hunden. Sen gick jag till ica för att hämta mitt paket från Horze, var massa strul men till sist fick jag det iaf.


Ett träns och en ullpadd.

Kram

Sista inlägget innan uppehåll....

Hejj!
Detta blir nog mitt sista inlägg nu för ett tag framöver! Emma får hålla ställningarna här sålänge!! ;)

Denna vecka har gått förrunt, jag har jobbat, vart i skolan och pysslat massor både hemma och i stallet. Och jag har inte börjat varken städat eller packat som jag kanske borde ha gjort ;o  Inte, inte bra! Ryck upp dig nu Jossan och ta tag i vad du egenkligen borde göra!!

På tal om inget så gick jag i skolan till 11.40 ca. Och sen blev jag hämtad och åkte vidare till stallet, jobbade ett tag och sen blev det lite ridning. Han lyssnade mycket bättre i dag och jag var mycket mer fokuserad! Hoppas att detta håller i sig i morgon också!
Nu måste jag ta mig i kragen och göra lite nytta, har suttit vid datorn sedan klockan var åtta typ och det är inte bra! Så svejs på ett tag och hoppas att ni är snälla mot Emma nu!!
Kram
    


Kaka?

Hejsan!
Igår bestämde jag mig för att sova ut idag så jag skulle bli frisk och mycket riktigt mår jag ganska bra idag :) Började dagen med att ta en promenad med hunden, sedan tog jag cykeln och hämtade min väst som äntligen kommit (se bild), vart jätte nöjd! Dock är bandet som sitter runt jätte mycket förstort för mig .. men ska be mamma sy in den :) Sen tog jag iaf bussen till stallet, tog in Fjalle direkt och rid ut en sväng. Eftersom han var så uppspelt sist jag red så vart det tussar + luva idag. Han skötte sig jätte bra när jag red en raka på travbanan men sen när jag skulle ta en sväng längs vägen började han dumma sig. Först höll han på och stanna å så, men jag vann såklart. Sedan svängde jag in i skogen för att inte behöva bråka med honom, men då vart han ännu värre .. Kickade en gång mot skänkeln, vilket han aldrig gjort innan.. Vart såklart arg på honom men då försökte han resa sig ist. Bestämde mig för att gå en bit till sen vända tillbaka (så de får sluta med att jag vinner). När vi hade vänt fick Fjalle bokstavligen damp .. vet inte alls vad som tog åt honom. Han blåste upp sig och gjorde konstiga ljud? Fick ta i honom ganska mycket för att han skulle lyssna. Efter att vi mött Hillevi på vägen lugnande han ner sig lite. Jobbade honom lite på stallplan så han skulle lyssna på mig, han gick jätte fint. Dock fick han ryck en gång och försökte på sig ett kaprialsprång, men fick tag i honom så vart bara ett litet hopp.

Funderar på om jag måste sätta på honom ett skarpare bett just nu då han blir lite hård i munnen när han tjurar, han lyssnar inte riktigt på novabettet då .. så funderar på att ta ett annat tills han är igång igen.

Bestämde mig för att städa lite i sadelkammaren medans jag väntade på att pappa skulle komma, vart bra :) När pappa kom åkte vi till granngården för att hämta mitt pälsglans. Diskutera även lite foder med personalen där, gav mig noll så ska ringa till Krafft ist och prata med dom. Köpte även morots krafft, dom sålde 3 för 100 kr så passa på! Sedan köpte jag och pappa subway, mums :)


Ibland tror jag Fjalle älskar sina luvor mer än mig..



Ber om ursäkt för den hemskt långa texten, men mycket som snurrar i mitt huvud just nu.

Kram

Hovis

Hejsan,
idag har Fjalle fått nya skor, kanon :) Borstade honom ganska länge idag, och Jocke. Red båda en kortis barbacka. Red Fjalle på travbanan och han var helt galen, stackarn.. Blåste som fan och han tycket det var jätte äckligt. Hoppade av och ledde han ist så han skulle lugna ner sig lite. Jobbade lite från marken och han var jätte duktig :) Mockat och så har jag med gjort, till Sara! Snäll som jag är ;)


Jocke fäller inte .. inte alls ..

En herre som är mycket nöjd! 30 min senare hade han rullat sig i en lerhög, hej brun häst ..

Kram

Sålt!

Har fått sålt lite saker, as nice :)
Benskydd fram och bak med fårskinn och ett par mountain horse ridbyxor (y)
Börjar bli rik ;D



Kram

3 april

Hejsan!
Inatt har jag knappt kunnat sova alls så var något trött när det var dax att åka till stallet. Tog in Fjalle och sedan åkte jag till ridhuset för att ta kort och filma när dom andra red. Jag red Emil lite också, han var jätte duktig! Vart nästan inga bra bilder men filmerna vart iaf bra :) Sedan gick jag tillbaka till stallet i spöregn, vart as blöt. Men gick in till Maria och Lasse å fick lite torra kläder (a) Satt jag där och häcka ett tag. Sedan gick jag ner och pyssla med Fjalle, mys häst. Och nu sitter jag här, dödstrött ..


Catti och Emil (har inte orkat redigera)

Kram

Diss

Hej,
lördag och dagen suger redan. Hm, jag som brukar gilla lördagar. Aja är på dåligt humör som alla kanske redan märkt men tänkte iallafall dra en diss.



Tänkte dissa en av Dyóns lädergrimmor, först och främst för att den är otroligt ful och ser inte riktigt vad för bra funktion den skulle ha. Brukar gilla Dyóns produkter men denna får en fet diss!



Kram

RSS 2.0